12 marca w Zameczku Myśliwskim w Promnicach odbyła się kolejna Akademia Wina. Tym razem członkowie tego szacownego gremium mieli okazję zapoznać się z naszymi winami, ponieważ hasło przewodnie tego spotkania brzmiało: “FRONTON – nieznane oblicze Francji”
Goście z uwagą wysłuchali prelekcji Pana Łukasza Panka o naszych winach a także mieli okazję od razu ich spróbować. Oto wyśmienite menu kolacji wraz z winami które mieliśmy okazję serwować:
- aperitif – INES
- do prelekcji podaliśmy FLEUR BLANCHES
- przystawka – seledynowe pierożki z tęczowym pstrągiem na białym sosie szalotkowym. Do przystawki idealnie pasowało TARANI BLANC
- danie główne – filet z kaczki na imbirowym sosie z maślanymi kluseczkami i warzywnym spaghetti. Delikatną kaczkę idealnie uzupełniło PERLE NOIRE
- do koncertu wybraliśmy HAUTE EXPRESSION
- na deser podano biało-czarne parfait z czekolady z gorącym sosem „creme de cassis” a my uzupełniliśmy to miłe zakończenie wieczoru winem DOLCE VITA